Programma

Vrijdag 16 november 2018

Inschrijven vanaf 9u00

09u30 The Belly Fat project
 

Dr. ir. Lydia Afman, Wageningen Universiteit, Nederland

10u15 Rol van voeding bij inflammatoire aandoeningen
 

Prof. Jean-Charles Preiser, Hôpital Erasme, ULB

11u00 Pauze
   
11u30 Nanopartikels en voeding: een nieuw risico voor de gezondheid?
 

Dr. Eric Houdeau, Research Director, INRA - French National Institute for Agricultural Research, Research Centre in Food Toxicology (Toxalim), Toulouse, Frankrijk

12u15 Voeding als behandeling tegen kanker: resultaten van onderzoek en praktische toepassingen
 

Prof. Dr. Elisabeth De Waele, hoofd klinische Nutritie, Kliniekhoofd Intensieve Geneeskunde, UZ Brussel

13u00 Lunchpauze
   
13u45 Uitreiking Nutrifacts-Award voor eindwerken diëtetiek
   
14u00 Het nutritioneel belang van verzadige vetzuren
 

Prof. Dr. Philippe Legrand, Directeur Laboratoire de Biochimie / Nutrition humaine, Agrocampus- Ouest, Rennes, Frankrijk

14u45 De rol van stress(-hormonen) op obesitas
 

Prof. Dr. Liesbeth F. C. van Rossum, internist-endocrinoloog, Erasmus MC en hoofd Centrum Gezond Gewicht (Obesity Center CGG), Rotterdam, Nederland

15u30 Pauze
   
16u00 Het Vlaamse Darmflora project
 

Dr. Gwen Fallony Laboratorium Moleculaire Bacteriologie, VIB, KULeuven

16u45 MoodFood: preventing depression through food
 

Prof. Ingeborg Brouwer, MooDFOOD, VU Amsterdam, Nederland

17u30 Einde

Zaterdag 17 november 2018

Inschrijven vanaf 8u30

09u30 Somatische oppuntstelling bij kinderen en jongeren met anorexia nervosa: guidelines en opnamecriteria
 

Dr. Martine Dockx, psychiater, ZNA Koningin Paola kinderziekenhuis, Antwerpen

10u15 Een voeding die veilig, nutritioneel adequaat, ethisch, betaalbaar, cultureel aanvaardbaar en met lage imapct op het milieu is: dat is duurzame voeding!
 

Dr. Nicole Darmon, Directrice de Recherche à l'INRA, Montpellier Université, Frankrijk

11u00 Pauze
   
11u30 Aanbevelingen over de hoeveelheid suiker: een nieuwe aanpak gekozen door ANSES in Frankrijk
 

Dr. Sabine Houdart, Chargé de projets, French Agency for Food, environmental and occupa- tional health & safety (ANSES), Frankrijk

12u15 Tarwezemelen als een dieetplatform voor bacteriën: een manier om fermentatie in het humane colon te moduleren
 

Dr. Lise Deroover, KULeuven

13u00 Lunchpauze
   
14u00 Uitreiking Award Voeding & Gezondheid
   
14u15 De rol van inflammatie in sarcopenie
 

Prof. Katrien Koppo, Exercise Physiology Research Group, Department of Movement Sciences, KULeuven

15u00 De rol van diet en darmbacteriën bij functionele darmziekten
 

Dr. Eirini Dimidi, King's College London, Department of Nutritional Sciences, Faculty of Life Sciences & Medicine, Londen, UK

15u45 Invloed van voeding op telomeren: consequenties
 

Prof. Dr. Tim Nawrot, Centrum voor milieu- kunde, Onderzoeksgroep milieubiologie, UHasselt

16u00 Einde